De Producten van Lakshmi.

De producten van Lakshmi zijn ontwikkeld vanuit een diepe passie voor het Verre oosten en gebaseerd op de duizenden jaren oude wijsheid afkomstig uit de Ayurveda. De Ayurvedische kennis wordt in de producten van Lakshmi gecombineerd met inzichten uit de naturopathie, de aromatherapie en de nieuwste kennis uit het hedendaagse cosmetische veld.

 

De doelstelling van Lakshmi is om met biologische en ecologisch verantwoorde producten elk type huid mooi, gezond en stralend te maken. 

Innerlijke welzijn & Uiterlijke schoonheid.

 

De Ayurveda is een zeer complete therapeutische wetenschap afkomstig uit India die daar al meer dan 5000 jaar beoefend wordt.

Ayurveda is een filosofie die aanwijzingen geeft voor een harmonieuze manier van het leven. Het volgen van de richtlijnen van de Ayurveda heeft zelf ontdekking als doel. Hierbij worden de individuele behoeften van ieder mens als uitgangspunt.  De Ayurveda beschouwt  een persoon als een geheel en richt zich op het in evenwicht brengen van de persoon en het creëren van harmonie. 

 

De Ayurvedische kennis laat zien dat er een duidelijke connectie bestaat tussen alle elementen van het lichaam, waardoor de huid en de verschillende vitale processen die zich in het lichaam afspelen: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Aan de hand van het observeren van de natuur werd door de grote wijzen uit de Himalaya het concept van de vijf basiselementen ontwikkeld en uitgewerkt in de Ayurveda. En hier komt het concept van de drie dosha's ook vandaan: Vata, Pitta en Kapha.